OTTO Media

15 feb 2017
OTTO Work Force kantoor billboard

5 sollicitatietips van onze Recruiters!

Categorie: Blog

Solliciteren is altijd spannend! Hieronder lees je 5 tips van de OTTO Work Force recruiters om je hierop voor te bereiden.

Tip 1: Als Recruiter krijg je dagelijks honderden sollicitaties en CV’s voor ogen. Zorg ervoor dat je opvalt tussen alle andere sollicitanten.

Tip 2: Naast CV’s zie je als Recruiter ook veel motivatiebrieven. Zorg ervoor dat je brief niet standaard is. Geef bijvoorbeeld aan waarom jij de geschikte persoon bent voor deze functie. Wees creatief en origineel zodat jouw brief er echt uit springt!

Tip 3: Als Recruiter stel ik de vraag: wat voor soort werk ben je naar op zoek? Denk alvast na over het antwoord op deze vraag. Als je hier geen antwoord op hebt kom je op een Recruiter niet gemotiveerd over. Wees voorbereid op een telefonisch intakegesprek en heb goed voor ogen wat je wilt gaan doen. Goede voorbereiding loont!

Tip 4: Veel kandidaten willen graag zo snel mogelijk aan de slag. Door dit enthousiasme kan het zijn dat je vragen vergeet te stellen. Bereid minimaal drie vragen voor zodat de functie voor jou helemaal duidelijk is.

Tip 5: Wees voor jezelf!

Ben jij er klaar voor? Solliciteer dan snel op één van onze vacatures!