OTTO Media

22 feb 2019
utrecht eu kantoor

Ook Hoge Raad stelt Belastingdienst in ongelijk: miljoenenclaim OTTO onterecht

Categorie: Nieuws, Persberichten

De Belastingdienst heeft onterecht een claim van 14,7 miljoen euro neergelegd bij OTTO Work Force. Dat heeft de Hoge Raad vrijdag bepaald.

De Staatssecretaris van Financiën was in cassatie gegaan nadat het Gerechtshof eind vorig jaar oordeelde dat de Belastingdienst ten onrechte de miljoenenclaim bij OTTO Work Force had neergelegd. De Hoge Raad bepaalt nu dat deze cassatie ongegrond is. Hiermee komt een eind aan de zaak die al sinds 2013 liep.

Educatie medewerkers

De discussie draaide om een verschil van inzicht tussen OTTO Work Force en de Belastingdienst. OTTO Work Force heeft, net als heel veel Nederlandse bedrijven, tussen 2008 en 2011 gebruik van gemaakt van de WVA, een overheidsregeling om educatie van medewerkers fiscaal te bevorderen. Volgens de Belastingdienst zou OTTO Work Force ten onrechte gebruik hebben gemaakt van deze regeling en legde het bedrijf een naheffing op van 14,7 miljoen euro. Het gerechtshof in Den Bosch besliste eind 2017 dat deze naheffing onterecht was, omdat OTTO Work Force voldoende heeft aangetoond dat het onderwijs heeft plaatsgevonden volgens de regels en stelde OTTO Work Force in het gelijk.

Slepende zaak

Frank van Gool, CEO van OTTO Work Force. “Ik ben blij met deze beslissing van de Hoge Raad. Wij hebben altijd de overtuiging gehad dat wij niets onrechtmatigs hebben gedaan. Daarom zijn wij blij dat de Hoge Raad tot deze beslissing is gekomen en de eerdere beslissing van het Gerechtshof steunt. Het is een slepende zaak geweest die jaren heeft geduurd, maar ik ben heel blij dat wij met OTTO Work Force dit nu definitief positief kunnen afsluiten.”