OTTO Media

03 feb 2021
Frank van Gool   routekaartArtboard 2

Blij met steun voor routekaart arbeidsmigranten

Categorie: Blog, Nieuws

OTTO Work Force is blij met de steun van het kabinet en de Tweede Kamer voor een zogenaamde routekaart arbeidsmigranten. Tijdens het Algemeen Overleg van vandaag over de aanbevelingen van het Aanjaagteam bescherming arbeidsmigranten bleek die steun er te zijn. Als het aan OTTO Work Force CEO Frank van Gool ligt wordt er zo snel mogelijk gestart met de voorgestelde aanpak.

 

De routekaart verdeelt net als bij de kaart rond Covid de zaken die er spelen in de categorieën zeer ernstig, ernstig, zorgelijk en waakzaam,” legt Van Gool uit.

“De zeer ernstige zaken spelen zich af aan de onderkant van de markt. Denk aan de malafide uitzenders, malafide huisvesters en hun inlenende bedrijven. Met name de aandacht voor die laatste groep, die gebruik maken van dit oneerlijke speelveld en zorgen voor een voedingsbodem voor malafide bedrijven, heb ik nog teveel gemist vandaag. Door deze categorisatie kunnen de zeer ernstige gevallen als eerste aangepakt worden. Vergeet niet: er gaat veel goed in de uitzendmarkt, maar aan die twintig procent aan de onderkant van de markt moet snel iets worden gedaan.”

Van Gool is het eens met de uitspraken tijdens het debat dat niet direct alle achtentwintig punten van het Aanjaagteam van Emile Roemer kunnen worden aangepakt. “Wat mij betreft moet er gekeken worden naar de zaken die direct kunnen worden aangepakt en direct een groot verschil maken. Wat mij betreft zijn dat er drie. Stel de uitzendvergunning 2.0 in werking, certificeer jaarlijks alle commercieel verhuurde arbeidsmigrantenhuisvesting en pak vooral de bedrijven keihard aan die zaken doen met partijen die niet aan deze voorwaarden voldoen. “