OTTO Media

08 feb 2018
Olympische Spelen OTTO work Force Korea Shorttrack

Drie schaatsers OTTO Speed Skating Team naar Olympische Spelen

Categorie: Nieuws

Aanstaande vrijdag beginnen de Olympische Spelen. Drie schaatsers van het OTTO Team reizen af naar PyeongChang.

Natalia Czerwonka, Natalia Maliszewska en Bartosz Konopko starten namens het OTTO Speed Skating Team op de Olympische Spelen in PyeongChang.

De Winterspelen van 2018 in PyeaongChang, Korea zullen op vrijdag 9 februari worden geopend en de sluiting is ruim twee weken later op zondag 25 februari 2018.

Het OTTO Speed Skating Team is gesponsord door OTTO Work Force en daarnaast mede gefinancierd door de Gemeente Białystok, het ministerie van sport en de Poolse schaatsbond PZŁS. Het OTTO Speed skating team is het eerste commerciële short track team ter wereld. Voor het eerst in de Poolse schaats geschiedenis heeft het team mogen trainen onder de leiding van ervaren trainers zoals Sebastien Cros (voormalig trainer van het Canadese en Russische nationale team), Urszula Kaminska en Dariusz Kulesza. Onder hun leiding verbleven de schaatsers 6 weken op hoogte stage in het Franse sportcomplex Font Romeu en daarna 6 weken op het snelste ijs ter wereld in Calgary. De overige trainingen vonden plaats op de eigen ijsbaan in Bialystok.

Door de kracht van het OTTO Speed skating team, is er onlangs in de stad Tomaszów Mazowieczki de eerste overdekte schaatshal van Polen geopend waarin o.a. de veiligste short track baan ter wereld ligt. http://arenalodowa.pl.

Graag stellen wij onze schaatsers op de Olympische Spelen aan u voor.

Natalia Czerwonka start voor de derde keer in haar carriére op de Olympische spelen. In Sotchi won ze een zilveren medaille met de dames achtervolgingsploeg. Natalia heeft drie jaar geleden een zeer zwaar ongeluk gehad tijdens de de training, hierbij brak ze drie ruggenwervels en was de verwachting dat ze zelfs niet meer zou kunnen lopen. Op basis van haar wilskracht en begeleiding van onder andere fysiotherapeut van het OTTO Team is ze vorig seizoen weer helemaal teruggekeerd. Dit seizoen heeft Natalia zich aangesloten bij het trainingsprogramma van het OTTO Team. Short track training heeft haar geholpen haar techniek te verbeteren en steeds dichter bij de wereldtop te komen. Op de laatste worldcup werd Natalia vijfde op de 1500 meter. Op de Olympische spelen zal ze starten tijdens de 1000 en 1500 meter Langebaan.

Natalia Maliszewska start voor de eerste keer op de Olympische spelen. De afgelopen twee jaar heeft Natalia een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Natalia heeft twee jaar geleden de stap gewaagd om niet meer met het Poolse National team te trainen maar op eigen kracht naar Canada te gaan en daar te gaan trainen met ervaren trainers. In de wordlcups daarna stond Natalia drie keer op het podium en vier keer in de finale van de 500 meter sprint. Natalia heeft de snelste start ter wereld en dat geeft haar een groot voordeel ten opzichte van de rest. Dit seizoen stond helemaal in het teken van Olympische kwalificatie en dat is gelukt. Natalia zal starten op de 500 meter short track.

Bartosz Konopko neemt voor het eerst deel aan de Olympische spelen. Bartosz zal starten op de 500 en 1000 meter short track. Als ervaren schaatser stond Bartosz reeds meerdere malen in de halve finales van diverse worldcups. Ook Bartosz kreeg twee jaar geleden te maken met een zware blessure maar is dit seizoen zeer sterk terug gekomen. Tijdens de worldcups in Dresden schaatste Bartosz dezelfde tijd als Sjinkie Knecht. Bartosz zou wel eens voor een verrassing kunnen zorgen.

Voor het volledige programma en de exacte startijden van onze schaatsers verwijzen we u graag naar de officiële website van de Olympische Winterspelen. Bekijk het volledige programma hier.