Veel gestelde vragen & antwoorden

Inschrijven

Hoe schrijf ik me in bij OTTO Work Force? Moet ik een afspraak maken?
Graag maken we tijd voor je vrij als je een baan zoekt. Daarom maken we graag vooraf eerst een afspraak met je. Ben je nog niet ingeschreven bij OTTO Work Force? Dan is het belangrijk dat je eerst een digitale inschrijving doet. Dat kan via onze website. Dan kunnen we tijdens de persoonlijke intake op kantoor ons volledig richten op je achtergrond, kennis en ervaring en naar welk type banen je naar op zoek bent.

Wat moet ik meenemen voor een inschrijving?
Een recent CV, geldige legitimatie (paspoort of identiteitskaart), bankrekeningnummer en een zorgverzekeringpolis of pasje. Heb je een andere nationaliteit dan de Nederlandse nationaliteit? Dan dien je ook BSN document van Belastingdienst of Gemeente mee te nemen.

Hoe gaat de verdere procedure na het inschrijven?
Na de inschrijving kan je op onze website kijken naar onze vacatureaanbod. Het is mogelijk om via de website op een interessante vacature te reageren. Verder zullen wij ook contact met je opnemen wanneer wij een passende vacature voor jou hebben. Je kunt dan op de vestiging worden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek om de vacature te bespreken.

Als ik mij via OTTO Work Force in Nederland inschrijf, kan bijvoorbeeld OTTO Work Force in Polen mij dan ook benaderen voor een geschikte baan?
Ja. Dit kan ook voorkomen, maar in meeste gevallen lopen de contacten tussen jou en OTTO via het kantoor waar je bent ingeschreven.

Werken

Welke banen vind ik bij OTTO Work Force?
Dagelijks werken duizenden medewerkers van OTTO Work Force in de retail, logistiek, productie-industrie, voedingsindustrie en tuinbouw.  Maar ook vacatures op hogere management posities, bijvoorbeeld de functie van On-Site Manager bij OTTO Work Force, worden aangeboden. De mogelijkheden zijn zeer divers.

Zijn uitzendbanen alleen tijdelijke banen of kun je ook een vast dienstverband krijgen?
Je kunt, als je via OTTO Work Force werkt, ook kans maken op een vast dienstverband.

Welke CAO voorwaarden hanteert OTTO Work Force voor haar werknemers?
OTTO Work Force is lid van de ABU en hanteert dan ook de ABU CAO.

Als ik via OTTO Work Force ga werken, krijg ik dan een contract?
Ja, zonder getekend contract mag je niet aan het werk.

Hoe geef ik de gewerkte uren door?
Dat is afhankelijk van de klant waar je werkt. Bij de meeste klanten gebeurt dit digitaal. Als het anders is, dan word je hier bij aanvang van de werkzaamheden over geïnformeerd.

Ik heb geen urenbriefje dat ik kan laten ondertekenen. Wat kan ik doen?
Je kunt je dan melden bij je Job Coördinator of de Accountmanager.

Loon

Wanneer krijg ik mijn loon?
Je ontvangt je loon op de dinsdag in de tweede week na de werkweek. Voorbeeld: je loon van de gewerkte uren in week 1 worden uitbetaald op dinsdag in week 3.

Wanneer krijg ik een loonstrook?
Deze is direct na de betaling van je salaris digitaal beschikbaar in my OTTO.