OTTO Media

12 jul 2018
OTTO Work Force kantoor billboard

Handbal: Maxime Drent maakt overstap naar OTTO Work Force VOC Amsterdam

Categorie: Nieuws

Het bestuur van handbalvereniging VOC Amsterdam maakt bekend dat de 19-jarige Maxime Drent de overstap maakt naar de Amsterdamse vereniging.

Maxime Drent de 19-jarige jeugdinternational maakt de overstap naar landskampioen OTTO Work Force/VOC.

Met ingang van het nieuwe seizoen gaat de jeugdinternational spelen voor de Amsterdamse handbal vereniging. De 19-jarige jeugdinternational is op dit moment met Jong Oranje actief op het WK in Hongarije. Maxime heeft de jeugdopleiding gevolgd bij BFC in Beek en maakte op 14 jarige leeftijd de overstap naar V&L. Maxime is derdejaars studente Sport, Gezondheid en Management aan de HAN in Arnhem/Nijmegen. Doordeweeks verblijft Maxime op Papendal op de handbalacademie.

Wereldtitel

Maxime heeft al meer dan 40 jeugdinterlands gespeeld en op dit moment maakt zij deel uit van de succesvolle selectie van Jong Oranje, welk team van 1 t/m 15 juli het WK speelt in Debrecen Hongarije. Gisteren is Jong Oranje uitgeschakeld op dit WK. In de kwartfinale riep Rusland de formatie van Robert Nijdam halt toe: 28-26.

Ricardo Clarijs over de overstap

Trainer Ricardo Clarijs zegt over Maxime: Zij is een sterke verdedigster, heeft een sterk schot, heeft ambitie, is een echte team player, past in de clubcultuur en speelt via de handbaldivisie die hij voorstaat. Daarnaast brengt zij, ondanks haar jonge leeftijd, veel internationale ervaring mee als jeugdinternational.