OTTO Media

08 mrt 2016
Happy-Womens-Day

Happy International Women’s Day!

Categorie: Blog

Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema. In 1911 werd Vrouwendag voor het eerst internationaal gevierd en in 1912 voor het eerst in Nederland! Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en kiesrecht.

Al meer dan 100 jaar wordt Internationale Vrouwendag dus al gevierd en in 23 landen is 8 maart zelfs een nationale vrije dag. In China, Macedonië, Madagaskar en Nepal betekent 8 maart zelfs een nationale vrije dag alleen voor vrouwen. De vrouwenbeweging in Polen organiseert jaarlijks grote feministische demonstraties in Poolse steden om samen de internationale vrouwendag te vieren en hun stem te laten horen in de voortdurende strijd voor hun rechten.

Bij OTTO Work Force zien wij 8 maart als een moment om te laten zien hoe dankbaar wij zijn voor de vele krachtige en betrokken vrouwen die bij ons en bij onze klanten werkzaam zijn! Jaarlijks zetten wij onze vrouwen dan ook in het zonnetje met een uiterst vrouwelijk cadeautje.

En uiteraard onze boodschap aan alle vrouwen, overal ter wereld: HAPPY INTERNATIONAL WOMEN’S DAY!

internationale vrouwendag