OTTO Media

03 mrt 2021
Frank van Gool   VastgoedjournaalArtboard 2

‘Iedere arbeidsmigrant heeft recht op goede huisvesting’

Categorie: Blog, Nieuws

fotografie Renier Linders

KaFra Housing biedt gecertificeerde appartementen en studio’s voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Uitzendbedrijf OTTO Work Force is de drijvende kracht achter de realisatie van goede woonlocaties. “Iedereen moet bij zijn tijdelijke verblijf in ons land prettig  kunnen wonen en in die tijd op de juiste manier worden begeleid”, zo zegt CEO Frank van Gool.

 

“Wij hebben bijna tien jaar geleden de keuze gemaakt wonen en werken van elkaar te scheiden. OTTO wil geen huismeester zijn.” legt Van Gool uit.

Van Gool maakt onderscheid tussen drie groepen werknemers: flexwerkers die kort in ons land verblijven (short stay), personeel dat twee tot vijf jaar in Nederland werkt (mid-stay) en de nieuwe Nederlanders die zich blijvend in ons land vestigen (long stay). “De laatste twee groepen kunnen zelf een woning huren of kopen. De problemen doen zich met name voor in het short stay-segment. Voor hen worden op grote schaal eengezinswoningen aan de lokale woningmarkt onttrokken. Ook komen arbeidsmigranten terecht in hotels of op vakantieparken, al zijn die voorzieningen daar niet voor bedoeld.” Na de overname van OTTO Work Force door Outsourcing Inc. twee jaar geleden hebben Karolina Adriaanse-Swoboda en Frank van Gool het besluit genomen om met een deel van de opbrengst zelf de huisvesting van arbeidsmigranten, een belangrijke hygiënefactor, te verbeteren. Met KaFra housing realiseerden ze in 2018 hun eerste locatie, LH Waalwijk. Daarna zijn er nog een kleine tien locaties bijgebouwd.

 

Lees het volledige interview in Vastgoed Journaal