OTTO Media

31 jul 2020
Frank van Gool

Meer en sneller bouwen voor arbeidsmigranten

Categorie: Nieuws

Meer en betere huisvesting voor arbeidsmigranten, voor een goede prijs. Dat is wat EE Accomodations, vooral actief in het oosten van het land, en Kafra Housing uit Venray beogen met hun samenwerking die deze week van start is gegaan.

 

Nederland heeft op dit moment behoefte aan zo’n 150.000 slaapplekken voor arbeidsmigranten. Vooral de kwaliteit van die huisvesting is een probleem, zegt Frank van Gool, oprichter van Kafra Housing. De nieuwe grotere organisatie zorgt volgens hem voor meer slagkracht. „En we kunnen sneller innovatieve huisvestingsconcepten ontwikkelen.”

Boven de twee bedrijven komt de nieuwe holding Jumeaux. EE Accomodations en Kafra Housing behouden hun eigen identiteit. Ze verwachten dat zich meer huisvestingsorganisaties bij Jumeaux aansluiten.

 

„Bouwen, bouwen, bouwen.” is de toekomst volgens Frank van Gool

Weggestopt

De toekomst vat Van Gool in drie woorden samen. „Bouwen, bouwen, bouwen.” Gemeenten zien volgens hem vaak niet de urgentie in van bouwen voor arbeidsmigranten. „Dus worden ze weggestopt in bestaande gezinswoningen. Maar die zijn daar niet voor bedoeld. Die zijn voor de eigen bevolking, voor starters. De eigen inwoners hebben dus last van dat beleid. Ook al omdat ze met zes of acht personen in zo’n huis wonen. Dat betekent ook zes of acht auto’s extra in de straat. Vaak is er niks te doen, ze gaan zich vervelen.”

Grootschalig

Van Gool kiest door de samenwerking met EE Accomodations in de toekomst ook voor grootschalige onderkomens voor arbeidsmigranten. Hij denkt aan mobile homes, hotels of speciale woontorens. „Die hebben als voordeel dat er gezamenlijke recreatieruimtes zijn of een fitnesszaal. De migranten kunnen hun auto daar ook parkeren.

”In het begin ziet Van Gool vaak wat koudwatervrees in de omgeving. „Maar in de praktijk pakt het vaak heel goed uit”, zegt hij.

 

Bron : De Limburger