Personal Mobility Award

OTTO Work Force wint als eerste uitzendbureau de Personal Mobility Award!

OTTO Work Force heeft als eerste organisatie in Nederland de Lean and Green Personal Mobility Award in ontvangst genomen. Deze award wordt toegekend aan bedrijven die zich actief inspannen om hun personenvervoer duurzamer te maken en binnen vijf jaar een CO2-reductie te realiseren van 20%. De Personal Mobility Award is onderdeel van het Lean and Green programma om bedrijven te stimuleren hun logistieke proces duurzamer te maken. OTTO verwacht zelfs een CO2-reductie van minimaal 30% te kunnen bewerkstelligen en is het eerste uitzendbureau dat dit duurzame keurmerk krijgt.

30% CO2-reductie
OTTO Work Force vervoert dagelijks duizenden medewerkers van en naar hun werkplek. Om de CO2-uitstoot in 2016 met meer dan 30% verminderd te hebben, heeft OTTO een aantal maatregelen genomen. Zo is er een nieuw vervoer planningsysteem geïmplementeerd om het woon-werkverkeer van de medewerkers te optimaliseren en de bezettingsgraad van de voertuigen te verhogen. Ook heeft OTTO haar wagenpark vergroend met o.a. de inzet van de Renault Clio met zeer lage CO2 uitstoot en worden de medewerkers getraind in het nieuwe rijden.

Directievoorzitter van OTTO Work Force Frank van Gool: “Duurzaamheid is een belangrijk thema voor ons bedrijf. Ik ben er dan ook erg trots op dat OTTO Work Force het eerste uitzendbureau is die een Lean & Green Award heeft ontvangen. Wij hopen hiermee ook andere uitzendbureaus te stimuleren hun logistieke proces duurzamer te maken.”

Hoger duurzaamheidsniveau
Lean and Green is een stimuleringsprogramma om bedrijven en overheden naar een hoger duurzaamheidsniveau te laten groeien. Bedrijven die in een plan van aanpak aantonen dat ze hun CO2-uitstoot in vijf jaar met meer dan 20% kunnen verminderen en tegelijkertijd hun winstgevendheid verhogen, komen in aanmerking voor de Lean and Green Award.  De Lean and Green Community telt inmiddels ruim 250 Lean and Green Award Winners, waaronder Van Gansewinkel, Sligro, Mars en V&D. OTTO Work Force is het eerste uitzendbureau die zich aan dit respectabele rijtje mag toevoegen.

Voor meer info over het Lean & Green project of andere vragen kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.