OTTO Media

04 mei 2021
Frank van Gool  Trouw 04052021 V2Artboard 2

Reactie OTTO Work Force op publicaties over inschrijving arbeidsmigranten in BRP

Categorie: Blog, Nieuws, Uncategorized

Artikel: Waar arbeidsmigranten wonen, weten uitzendbureaus tot in detail | Trouw

Naar aanleiding van het artikel van Investico dat gepubliceerd werd in Trouw voelen we ons genoodzaakt om een reactie te geven. Het raakt ons diep dat de journalisten ons ten onrechte negatief wegzetten. Ze hebben ons enkele feitelijke vragen gesteld die we netjes hebben beantwoord, maar vervolgens is ons geen kans op wederhoor geboden over de ‘feiten’ die worden ontleend aan onze eigen gegevens. Zo ontstaat een onjuist en incompleet beeld en worden wij onterecht negatief wegzet.

Dit zijn de echte feiten:

  1. OTTO Work Force gaat veel verder dan andere partijen in de sector om goed voor onze mensen te zorgen. Wij betalen onze mensen netjes door als ze ziek zijn. We zorgen voor boodschappenservice als ze in quarantaine moeten. Een groot deel van onze medewerkers heeft bij ons een vast contract en dit aantal groeit.
  2. De wetgever heeft bepaald dat de medewerkers zelf verantwoordelijk zijn om zich bij de gemeente in te schrijven. Daar wijzen wij onze mensen regelmatig op, maar er zijn helaas ook gemeentes die zelf actief het inschrijven van onze mensen tegenwerken. Bovendien wisselen arbeidsmigranten regelmatig van woonplaats, waarbij het de vraag is of men zich ook uitschrijft. Al met al heeft de overheid derhalve dus inderdaad geen volledig beeld van de in ons land verblijvende arbeidsmigranten.
  3. OTTO Work Force moet zich net als iedereen in Nederland houden aan privacywetgeving. We mogen dus niet zomaar onze database delen met de overheid, terwijl we daartoe zeker bereid zijn. Sterker nog, we vinden dat de overheid onze branche een vergunningplicht moet opleggen zodat we dit soort dingen beter kunnen regelen en uitbuiters in onze branche geen kans krijgen.

Het beeld dat van OTTO neergezet werd in het Trouw artikel kan niet verder van de realiteit afstaan. Het is juist onze ambitie om als grootste uitzendbureau in de branche een voorbeeld te zijn voor de sector. We werken actief aan het bestrijden van misstanden en zouden willen dat de overheid harder optreedt tegen misstanden en de goedwillende bedrijven in staat stelt ons werk goed te doen. Daar hebben wij zelf bij herhaling toe opgeroepen en ook onderschrijven wij van harte de aanbevelingen van de Commissie Roemer. Want of je nou in Polen geboren bent of in Purmerend, wie in Nederland hard werkt moet goed behandeld worden, zich aan de regels houden en krijgen waar zij of hij recht op heeft.

We beantwoorden in alle openheid en transparantie alle vragen hierover. Neem gerust contact met ons op:

Frank van Gool
CEO OTTO Work Force
+31 6 49 06 01 11