OTTO Media

12 dec 2013
rieff-snf-header

RIEFF ontvangt certificaat Stichting Normering Flexwonen

Categorie: Nieuws

Woonorganisatie RIEFF Housing, gespecialiseerd in huisvesting voor tijdelijke arbeidsmigranten, heeft vandaag als één van de eerste het SNF-certificaat gekregen. Frank van Gool van OTTO Work Force en Wim Smit van RIEFF ontvingen uit handen van Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) het eerste exemplaar van het certificaat. Het keurmerk is in het leven geroepen om de kwaliteit van huisvesting voor werknemers uit het buitenland te bevorderen. RIEFF is een samenwerkingsverband van Jan Snel, OTTO Work Force en Jobhousing.

Scheiding van wonen en werken
Frank van Gool van OTTO Work Force: “Als werkgever moeten we niet tegelijk ook huisbaas willen zijn. Het scheiden van wonen en werken is gezond voor een goede verhouding tussen werkgever en werknemer. Toch staat het wooncomfort van onze werknemer voorop en we voelen ons moreel verantwoordelijk voor de huisvesting van onze medewerkers. Vanuit dat oogpunt zijn we de samenwerking met RIEFF gestart. Op die manier kunnen we de gewenste kwaliteit blijven garanderen en controleren maar kunnen we ons volledig focussen op het werk”.

Stichting Normering Flexwonen
Een organisatie die is opgenomen in het register van SNF voldoet aan alle normen voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Concreet gaat die normering over Ruimte en Privacy, Sanitair, Veiligheid en Hygiëne, Voorzieningen, Informatievoorziening en Brandveiligheid. Elk van deze onderdelen bestaat uit een aantal specifieke eisen waaraan de huisvesting moet voldoen.

RIEFF
RIEFF ontwikkelt, realiseert en exploiteert flexibele vormen van huisvesting, voornamelijk ten behoeve van arbeidsmigranten in Nederland. Het Nederlandse huisvestingsaanbod is nog onvoldoende ingericht op de vraag van arbeidsmigranten om flexibele huisvestingsvormen, ook al is die vraag permanent en zijn de arbeidsmigranten van belang voor de Nederlandse economie. RIEFF speelt op innovatieve en verantwoorde wijze in op de behoefte, veelal in samenwerking met in Nederland gevestigde gerenommeerde uitzendondernemingen en nu dus ook van het keurmerk van de Stichting Normering Flexwonen.