Stappenplan

OTTO Work Force begrijpt dat er voor jou als arbeidsmigrant in de eerste dagen in Nederland veel op je af komt. Wij helpen je graag om de 1e stappen te zetten. Hieronder vind je een overzicht van belangrijke stappen die je bij aankomst in Nederland moet nemen.

Het begint met een inschrijving in het RNI (Register Niet-ingezetenen). Wij adviseren om je hier te registreren indien nog niet weet of je langer dan vier maanden in Nederland blijft. Je krijgt met deze inschrijving wel een burgerservicenummer (BSN*). Let op: een inschrijving in het RNI betekent nog niet dat je officieel ingeschreven bent bij de gemeente.

Na een verblijft van 4 maanden in Nederland is iedereen VERPLICHT zich in te schrijven in het Basis register Personen (BRP). Weet je al meteen dat je langer dan vier maanden in Nederland gaat werken? Dan adviseren we je nadrukkelijk om je meteen al in te schrijven in het BRP.

Inschrijven in BRP (Basisregistratie Personen)

OTTO Work Force informeert je graag hoe een inschrijving in het BRP verloopt.

Als flexmedewerker moet je je inschrijven bij de gemeente op je vaste woonadres (de locatie waar je woont). Je bent verplicht dit binnen 5 dagen na aankomst in Nederland te doen.

Heb je een partner en/of kinderen die ook naar Nederland zijn gekomen? Dan moeten zij meekomen naar de gemeente. Bij de inschrijving krijg je ook een burgerservicenummer (BSN*) toegekend.
Meer informatie kun je vinden op de website van de overheid : https://www.government.nl/documents/leaflets/2018/07/01/registration-of-non-residents.

Indien gewenst kan OTTO of onze huisvestingsorganisatie je ondersteunen bij de inschrijving.
Je kunt daarvoor terecht bij je manager of beheerder.

* Burger Service Nummer (BSN-nummer)

Als je al een BSN-nummer hebt kun je meteen na aankomst in Nederland beginnen met werken.

Als je nog geen BSN-nummer hebt ga je op maandag, samen met andere nieuwe OTTO Work Force medewerkers, naar de gemeente om je nummer te halen. Neem hiervoor je ID mee!

MyOTTO

MyOTTO is een platform en applicatie waar al jouw zaken omtrent het werken bij OTTO Work Force samenkomen. Hier wordt belangrijke informatie en nieuws met je gedeeld. Je hebt één handig weekoverzicht van je planning en je vindt eenvoudig je laatst betaalde salaris terug. Daarnaast vraag je hier je verlof aan en vind je al jouw belangrijke documenten terug, waaronder de jaaropgave en je loonstrookjes. Ook stel je via deze app je vragen aan de helpdesk.

Handboek

In MyOTTO kun je het OTTO Work Force handboek downloaden. In dit handboek vind je handige informatie zoals ziekmelden, uitleg salarisstrook etc.

Operations Service Center – OSC

Onze afdeling Operations Service Center is 24/7 voor jou bereikbaar. Mocht je een vraag hebben dan kun je hen op het onderstaande nummer bereiken :

OSC (24/7 bereikbaar):               0031 886886247

Belangrijke telefoonnummers

Hoofdkantoor OTTO Venray:                 0031 478529999
OSC (24/7 bereikbaar):                          0031 886886247
Noodgeval:                                             112