OTTO Media

30 mrt 2018
OTTO Work Force kantoor billboard

STRATEGISCHE SAMENWERKING OTTO WORK FORCE EN OUTSOURCING INC.

Categorie: Nieuws

Europees marktleider wordt wereldspeler

OTTO Work Force (‘OTTO’) gaat een strategische samenwerking aan met OUTSOURCING Inc. (‘OSI’). Deze beursgenoteerde Japanse uitzendgroep heeft een sterke positie op de Aziatische markt. Daarnaast is de onderneming actief in Zuid-Amerika, Australië en in toenemende mate in Europa. OTTO is marktleider op het gebied van internationale arbeidsbemiddeling in Europa. Door de economische groei en de vergrijzing voorziet OTTO in de komende jaren een toename van wereldwijde arbeidsmigratie. Dankzij het mondiale netwerk van OSI kan OTTO nu verder uitgroeien tot een wereldspeler.

OTTO blijft OTTO
OSI verwerft een meerderheidsbelang in OTTO Work Force, maar OTTO blijft OTTO. Het merk en het management van OTTO Work Force blijven ongewijzigd. Oprichters Frank van Gool (CEO) en Karolina Swoboda (Operationeel Directeur NL) hebben hun commitment gegeven voor tenminste de komende 5 jaar.

Mondiale ambities
Frank van Gool: “Voor sommige sectoren is de Europese arbeidsmarkt al te klein geworden. Deze samenwerking is een strategische keuze om onze mondiale groeiambities sneller te verwezenlijken. OSI heeft een fantastisch wereldwijd netwerk, waarbij alle ondernemingen in de groep hun eigen identiteit behouden. Voor OTTO is dit van wezenlijk belang om het OTTO-DNA te kunnen behouden. Wij zijn een ijzersterk merk en dat gaan we nu verder uitbouwen. OTTO begon in 2000 met arbeidsbemiddeling tussen Polen en Nederland. Sinds 2010 hebben wij ons werkterrein uitgebreid en groeiden wij uit tot Europees marktleider. Nu de Europese Unie niet groot genoeg lijkt voor onze arbeidsmarkt, gaan wij wereldwijd opereren. Een resultaat van deze samenwerking is dat we binnenkort samen met OSI kunnen werken aan een nieuwe business line, waarmee kenniswerkers en vakmensen uit Azië en de rest van de wereld naar Europa kunnen komen’’.

Strategiche samenwerking
Mr. Atsushi Nakamoto, Senior Executive Director & Head of Overseas and Domestic Manufacturing & Service Business Divison bij OUTSOURCING Inc.: ‘’Wij zijn al langer actief op het gebied van grenzeloze arbeidsbemiddeling door het uitbreiden van ons wereldwijde netwerk. Wij zijn blij dat we samen mogen werken met OTTO, een partij die niet alleen heel succesvol is in arbeidsbemiddeling in heel Europa, maar ook nog eens dezelfde visie heeft als OSI. Samen met Frank van Gool, CEO van OTTO, en zijn team gaan we enthousiast aan de slag om ons netwerk verder uit te breiden en ons te verdiepen in het faciliteren van het cross-border inzetten van arbeidskrachten’.

Profiel OTTO
Sinds de oprichting in 2000 is OTTO Work Force uitgegroeid tot de grootste internationale arbeidsbemiddelaar van Europa. OTTO gelooft in een Europese arbeidsmarkt zonder grenzen en richt zich daarmee op internationalisatie, innovatie en op een respectvolle omgang met arbeidsmigranten. Inmiddels heeft OTTO een kantorennetwerk in Duitsland, Polen, Bulgarije, Tsjechië, Hongarije, Slowakije, Oekraïne, Moldavië, Roemenië, Litouwen, Letland en Nederland. Dagelijks werken er via OTTO ruim 20.000 flexmedewerkers in Europa. Voor 2018 verwacht het bedrijf een omzet van 350 miljoen euro.

Profiel OUTSOURCING Inc.
Outsourcing Inc. is een Japanse uitzendgroep met een notering aan de Tokyo Stock Exchange. Het bedrijf heeft ruim 30 groepsmaatschappijen en partnerships in Japan en 60 wereldwijd, met totaal 60.000 medewerkers en een omzet van ruim 1,7 miljard Euro. Naast een sterke positie op de Aziatische arbeidsmarkt expandeerde Outsourcing de afgelopen jaren snel in Australië en Zuid-Amerika. Thans versterkt de onderneming haar positie in Europa.

otto-work-force-outsourcing-japan

Foto v.l.n.r.: Frank van Gool (CEO OTTO Holding), Mr. Haruhiko Doi (CEO OUTSOURCING Inc.) en Karolina Swoboda (Operational Director OTTO Work Force NL).