OTTO Media

15 dec 2017
OTTO Work Force kantoor billboard

Uitstekend jaareinde voor OTTO Work Force

Categorie: Nieuws, Persberichten

OTTO wint procedure over belastingclaim van 14,7 miljoen euro

OTTO Work Force beleeft een uitstekend jaareinde. Naast deze week een recordomzet van meer dan 5 miljoen euro te hebben gerealiseerd en het bereiken van de 200 miljoen euro jaaromzet in Nederland ontving OTTO ook nog eens de positieve uitspraak van het Gerechtshof Den Bosch inzake de belastingclaim van 14,7 miljoen euro.

De OTTO groep beleeft een meer dan uitstekend jaar. De groepsomzet eindigt dit jaar boven de 280 miljoen euro. Het bedrijf uit Venray verwacht in 2018 een groepsomzet te gaan realiseren van ruim 330 miljoen euro.

Door de sterke economie en de krappe arbeidsmarkt is de vraag naar flexkrachten en arbeidsmigranten flink toegenomen waarvan OTTO profiteert. Het sterk Europees  ontwikkelde wervingsnetwerk, waarbij kwaliteit voor nationaliteit gaat, zorgt ervoor dat OTTO steeds voldoende medewerkers beschikbaar heeft. Door gebruik te maken van door OTTO Innovations Lab in Utrecht ontwikkelde tools weet OTTO steeds de beste medewerkers te werven, te matchen, te trainen en te begeleiden voor haar gerenommeerde klanten. Uit de 9600 metingen van tevredenheidsonderzoeken blijkt, dat de medewerkers OTTO waarderen met een 7,5 en de klanten OTTO waarderen met een 7,6.

De Raad van Bestuur van de OTTO groep wordt vanaf 2018 ondersteund door een European Executive Comittee. De EEC zal bestaan uit Karolina Swoboda (Operations directeur NL), Tomasz Dudek (Operations directeur CEE), Patrycja Liniewicz (Recruitment directeur), Edith Hageman (Commercieel directeur) en Justyna Kooijmans (HR directeur). Leo van Megen zal als Finance Manager NL het Nederlandse directieteam gaan ondersteunen. Mede door deze ontwikkeling zal OTTO in staat blijven om aan de groeiende behoefte van gemotiveerde en gekwalificeerde flexmedewerkers te blijven voldoen.

Gerechtshof Den Bosch heeft uitspraak gedaan inzake de belastingclaim van 14,7 miljoen euro. Het Hof heeft de claim van de fiscus helemaal afgewezen. Daarmee komt een einde aan de sinds 2013 lopende procedure met de Belastingdienst over de toepassing van de Wet Vermindering Afdracht (WVA). OTTO heeft in het verleden gebruik gemaakt van deze regeling om de educatie van de medewerkers te bevorderen. De fiscus was van mening dat OTTO ten onrechte voor haar medewerkers WVA heeft geclaimd. Het Gerechtshof heeft OTTO uiteindelijk in het gelijk gesteld en de aanslagen van de fiscus vernietigd.