Populatie OTTO Work Force

Populatie in Europa

De nationale arbeidsmarkten worden steeds internationaler. Steeds meer mensen werken in een ander land. In het buitenland werken wordt steeds makkelijker, bereikbaarder en aantrekkelijker. Maar waar in Europa groeit en krimpt de bevolking? Er zijn grote verschillen tussen én binnen landen. Bekijk de groei- en krimpcijfers in één oogopslag op de interactieve kaart.

Ga naar de interactieve kaart

150.000 werklozen weer aan het werk in 2014 in de Eurozone

Europa 11,2%

Nederland 7,2%

Duitsland 4,7%

Griekenland 25%

Werkloosheid

in de Eurozone

Werkloosheid eurozone daalt naar laagste peil in 3 jaar
De werkloosheid in Europa daalt. In januari 2015 zat 11,2 procent van de beroepsbevolking in de eurolanden zonder werk. Dat is iets minder dan in december en het laagste werkloosheidspercentage sinds april 2012. Voor de hele EU bedraagt de werkloosheid 9,8 procent.

Volgens Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek, waren in januari in de EU 23,8 miljoen mannen en vrouwen werkloos. In de eurozone waren dat er ruim 18 miljoen. Tussen december en januari vonden zo’n 150.000 werklozen een baan.

Hoogst en laagst
In Griekenland is de werkloosheid met ruim 25 procent het hoogst. Spanje zit daar net onder. Nederland telt volgens de Europese meetmethode 7,2 procent werklozen. Duitsland heeft het laagste percentage: 4,7 procent.

Werkloosheid onder jongeren in de Eurozone gedaald

Europa 22,9%

Nederland 11,7%

Jeugdwerkloosheid

in de Eurozone

Jeugdwerkloosheid
De werkloosheid onder jongeren in de eurozone is ook gedaald, naar 22,9 procent. In Griekenland, Spanje en Italië is de jeugdwerkloosheid het grootst en heeft rond de helft van de jongeren geen werk. Jongeren in Duitsland en Oostenrijk hebben de meeste kans op werk. In Nederland ligt de jeugdwerkloosheid op 11,7 procent.

Internationale arbeidsmarkt

Internationale arbeidsmarkt
De nationale arbeidsmarkten worden steeds internationaler. Steeds meer mensen werken in een ander land. In het buitenland werken wordt steeds makkelijker, bereikbaarder en aantrekkelijker. Natuurlijk zijn er financiële voordelen, maar door in een ander land te werken doe je bruikbare ervaring op. Internationaal werken is goed voor je CV.

In Europa gaan twee verschijnselen hand in hand. De internationale economische crisis loopt ten einde en dus komen er steeds meer nieuwe banen bij. Door de vergrijzing van de bevolking wordt het steeds moeilijker om werknemers te vinden. Het werven van werknemers uit andere landen is een prima alternatief, zeker in Europa waar het vrije verkeer van burgers hoog in het EU-vaandel staat.

Werken via OTTO Work Force?
Werken in een ander land vereist wel de nodige zorg en begeleiding. De regels zijn anders, de cultuur is anders en de wijze van werken is soms net even anders. Dat verklaart het succes van OTTO Work Force. Wij maken het niet alleen mogelijk dan mensen in een ander land werken, wij zorgen ook voor een perfecte en respectvolle begeleiding.

Meer weten?
Wil je meer weten over OTTO Work Force? Of op zoek naar een uitdagende baan? Neem contact met ons op!