Werken en leven in Nederland

15.874

medewerkers in Nederland

Wij bieden onze medewerkers de hoogste kwaliteitsnorm qua dienstverlening. Op tijd je salaris ontvangen. Correcte uitbetaling van onregelmatige diensten. En persoonlijke aandacht. Bij OTTO Work Force gaan wij met anderen om zoals wij zelf behandeld willen worden. Met respect! Onze medewerkers zijn ons kapitaal en daar zijn we dan ook bijzonder voorzichtig mee. Ons streven naar de hoogste kwaliteitsnormen wordt onder meer onderstreept door ons lidmaatschap van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) en de NEN 4400-1 en VCU-certificering.

Werken in Nederland
Dagelijks werken zo’n 16.000 medewerkers voor OTTO Work Force in Nederland. Het grootste gedeelte van onze medewerkers is oorspronkelijk afkomstig uit het buitenland en (tijdelijk) aan het werk in Nederland. De grenzeloze mogelijkheden die OTTO Work Force jou als medewerker in Europa biedt, kunnen betekenen dat je in een ander land gaat werken. Dan moet je erop kunnen vertrouwen dat alles netjes geregeld is. OTTO Work Force is daarbij eerlijk en transparant. Dat betekent dat je, waar in Europa je ook wilt werken, wij zorg dragen voor jouw carrière.

Vervoer
Kiezen voor een baan in het buitenland is niet altijd de gemakkelijkste optie. Hoe kom je bijvoorbeeld op de plaats van bestemming? Op verzoek kan OTTO Work Force ervoor zorgen dat je, met door ons verzorgd busvervoer, naar Nederland wordt gebracht. Beschik je zelf over een auto of kies je ervoor per vliegtuig naar Nederland te komen? Geen enkel probleem, de keuze is volledig aan jou.

Huisvesting

Heb je de keuze gemaakt om in het buitenland te gaan werken? Meestal kun je dan binnen een paar weken al bij je nieuwe werkgever aan de slag. Ga je in het buitenland aan de slag en heb je niet direct woonruimte? Geen zorgen. Wij begrijpen dat het ingewikkeld kan zijn om in een vreemd land op korte termijn woonruimte te zoeken. Indien gewenst kun je voor korte of langere tijd verblijven op een van de vele ‘woonlocaties’, waar medewerkers van OTTO Work Force gebruik van kunnen maken. Deze locaties zijn bijvoorbeeld vakantieparken, hotels of appartementencomplexen.

OTTO Work Force werkt met verschillende partijen samen om de huisvesting voor onze medewerkers goed te organiseren. Zo werken we nauw samen met het in 2019 opgerichte Kafra Housing. Zij bouwen nieuwe locaties voor de huisvesting van werknemers die in Nederland verblijven. Het bedrijf Labour Housing voert het beheer over bestaande locaties verspreid door Nederland. Alle locaties beschikken over het ABU Certified Home Certificate. We verzorgen zonder winstoogmerk correcte huisvesting.

Huis kopen

Ben je al langere tijd in Nederland en wil je een vaste woonplek? Dan kun je een aanvraag doen voor een perspectiefverklaring. Met deze perspectiefverklaring vergroot je je mogelijkheden om een hypotheek aan te vragen bij de bank. De perspectiefverklaring is speciaal voor flexmedewerkers. Bij de beoordeling of je in aanmerking komt voor de perspectiefverklaring wordt er gekeken naar jouw kansen op de arbeidsmarkt. Wil je weten of je voor een perspectiefverklaring in aanmerking komt? Klik dan hier.

Begeleiding
Een nieuw land, een nieuwe cultuur, een nieuwe baan. In korte tijd kan er voor jou, als medewerker van OTTO Work Force, veel veranderen. Bij OTTO Work Force vinden we begeleiding, zowel op de werkvloer als sociale begeleiding, enorm belangrijk. Onze account- en locatiemanagers zijn jouw contactpersonen en helpen je met al je werk- en huisvestingsgerelateerde vragen.

Zorgverzekering
In Nederland is een zorgverzekering verplicht. Dat kan soms voor verwarring zorgen. Zeker omdat een zorgverzekering niet gratis is. Wanneer je voor OTTO Work Force in Nederland aan de slag wilt, ben je verplicht om een geldig verzekeringsbewijs te kunnen overleggen. Beschik je niet over een zorgverzekering in Nederland of in je land van herkomst? Dan regelen wij dat voor je. OTTO Work Force werkt samen met een grote zorgverzekeraar en kan jou een goede zorgverzekering aanbieden. Natuurlijk zonder winstoogmerk voor OTTO Work Force.

Meer weten?
Wil je meer weten over het werken en leven in het buitenland? Of ben je op zoek naar een uitdagende baan? Neem dan contact met ons op.