OTTO Media

22 dec 2021
ICU nurse

Ziekenhuizen kijken uit naar plan OTTO; ic-personeel uit Azië

Categorie: Nieuws

Nederlandse ziekenhuizen kijken met hernieuwde belangstelling naar een plan van OTTO Work Force om honderden ic-verpleegkundigen aan te trekken uit de Filipijnen en Indonesië. Het ministerie van VWS staat daar positief tegenover, als een van de oplossingen voor nijpende personeelstekorten in de zorg, zegt ceo Frank van Gool van OTTO Work Force.

Van Gool loopt al langer rond met het idee om voor sectoren met grote personeelstekorten mensen van buiten de EU aan te trekken. Dat had eind 2022 gestalte moeten krijgen. Door de acute nood in de ziekenhuizen is dat in een stroomversnelling gekomen en spitst de activiteit zich toe op de zorg. OTTO verwacht in het tweede kwartaal de eerste ic-verpleegkundigen uit de Filipijnen te plaatsen bij Nederlandse ziekenhuizen. In de loop van dit jaar zou dat naar 200 kunnen oplopen.

Er lopen inmiddels diverse contacten met ziekenhuizen in Nederland, waaronder het Limburgse Zuyderland Ziekenhuis en het Haaglanden Ziekenhuis” bevestigt Ben Polak, manager loopbaancentrum van het Heerlense Zuyderland.

Polak: ‘Als OTTO Work Force met een goede businesscase komt, weet ik zeker dat elk ziekenhuis om deze mensen zit te springen.’

Lees meer over het plan “IC-personeel uit het buitenland” in de diverse media.

Ziekenhuizen zien ic-personeel uit Azië graag komen (fd.nl)

Filipijnse ic-verpleegkundigen naar Nederland? ’Tijdens een crisis moet je anders besturen’ | Binnenland | Telegraaf.nl

Nieuw ic-personeel komt van de Filipijnen – De Limburger

Verpleegkundigen uit Filipijnen aan ic-bed: is dat de oplossing? | RTL Nieuws